MPPU

Metrologia w procesach produkcyjnych w przemyśle samochodowym, lotniczym i AGD

Metrologia i kontrola, laboratoria

Summary

 
 

Goals

?Podstawy Systemu Zarządzania Pomiarami. Struktura procesu pomiarowego. Wymagania w odniesieniu do procesów pomiarowych oraz wyposażenia pomiarowego. Elementy metrologii prawnej. Cele, zakres i metody Nadzorowania procesów pomiarowych w produkcji. Monitoring procesów produkcyjnych w oparciu o pomiary. Główne czynności metrologiczne (legalizacja, kalibracja, sprawdzanie, szacowanie dokładności). Walidacja metod pomiarowych.

Training code

MPPU

Dates and location

Estimated share of the practical part: 0%

Benefits for participants

Podniesienie kwalifikacji niezbędnych przy wprowadzaniu i utrzymaniu Systemów Zapewnienia Jakości; Zdobycie wiedzy niezbędnej przy opracowywaniu procedur i instrukcji pomiarowych dla potrzeb Systemów Jakości; Zdobycie umiejętności prawidłowego formułowania wymagań pomiarowych i interpretacji informacji pomiarowych; Ułatwienie w projektowaniu, realizowaniu i optymalizowaniu procesu wytwarzania wyrobów; Poznanie metod szacowania rzeczywistej dokładności pomiarów w warunkach produkcyjnych; Zapewnienie porównywalności wyników pomiarów; Obniżenie ryzyka niewłaściwych pomiarów
ułatwienie w orzekaniu o zgodności wyrobów ze specyfikacją
możliwość poprawnego zaplanowania pomiarów kontrolnych,
lepsza sterowalność procesem produkcyjnym; Zapewnienie warunków do optymalizacji Systemów a poprzez to polepszenie jakości i efektywności produkcji.

Oferee

Personel Służb Jakości; Personel pomiarowy (wyższego i średniego szczebla); Pracownicy biur i zespołów projektowych,
inżynierowie technolodzy; Pracownicy zatrudnieni w nadzorze produkcji; Personel pomiarowy (wyższego i średniego szczebla)
nauczyciele zawodu.

Extra information

Cena szkolenia obejmuje:

  • udział w szkoleniu, 
  • materiały w formie papierowej, segregator, notatnik, długopis,
  • bezpłatny dostęp do elektronicznych materiałów szkoleniowych,
  • certyfikat uczestnictwa w szkoleniu,
  • możliwość bezpłatnych 3-miesięcznych konsultacji po szkoleniu,
  • obiady, przerwy kawowe oraz słodki poczęstunek

Documents to download

Need help?

Szkolenia otwarte

Sylwia Kałuża

Sylwia Kałuża

Starszy specjalista ds. realizacji szkoleń

Dorota Dzioba

Dorota Dzioba

Specjalista ds. realizacji szkoleń

Szkolenia zamknięte

Małgorzata Jakubiak

Małgorzata Jakubiak

Kierownik Działu Szkoleń

Dział Szkoleń