Summary


 

 

Goals

  • Zaprezentowanie różnorodnych sposobów na rozwój produktu.
  • Zintensyfikowanie działań nad rozwojem nowego produktu.
  • Konkurencyjne umiejscowienie produktu na rynku.
  • Przystosowanie produktu do potrzeb klienta.

Training code

UO-SP

Dates and location

Estimated share of the practical part: 60%

Program

1.  Analiza stanu bieżącego oraz badanie trendów.
2.  Tworzenie charakterystyki odbiorcy produktu.
3.  Tworzenie rozwiązań dostosowanych do specyfiki produktu.
4.  Eksperymentowanie z produktem.
 
Ćwiczenia:

1. Analiza funkcjonowania przedsiębiorstwa na rynku:
  • warsztaty,
  • autodiagnoza możliwości rozwoju przedsiębiorstwa.
2. Propozycje strategii marketingowych w zakresie produktu:
  • warsztaty,
  • wybór strategii rozwoju.
3. Marketing doświadczeń oraz sensoryczny:
  • warsztaty,
  • zidentyfikowanie potrzeb klienta.
4. Praca nad produktem zmienionym, o nowym zastosowaniu, funkcji, w oparciu o potrzeby klienta:
  • warsztaty,
  • zaprezentowanie różnorodnych podejść oraz poszukiwanie rozwiązań.
5. Stały a potencjalny klient:
  • warsztaty,
  • zarządzanie relacjami z klientem.
6. Testowanie nowego produktu:
  • warsztaty,
  • weryfikacja zgodności z wymaganiami rynku.

7. Strategie innowacji:

  • warsztaty,
  • kreowanie pomysłów i rozwój kompetencji własnych.

Benefits for participants

?Uczestnik nauczy się:

  • Dostrzegać możliwości rozwoju produktu w oparciu o dostępną wiedzę.
  • Poszukiwać źródeł pomysłów na nowe pomysły.
  • Planować i budować strategie produktu.
?Uczestnik dowie się:
  • Jakie są koncepcje zarządzania ofertą produktową.
  • Jakie są strategie momentu, miejsca i wejścia na rynek.
  • Jak wyznacza się strategie innowacji produktu.

Methodology

warsztaty

Oferee

  • ?specjaliści/eksperci,
  • liderzy projektów,
  • pracownicy działów rozwoju produktu,
  • kierownictwo produkcji średniego szczebla (kierownicy zmian, kierownicy zakładu, kierownicy produkcji).

Extra information

Cena szkolenia obejmuje:

  • udział w szkoleniu, 
  • materiały w formie papierowej, segregator, notatnik, długopis,
  • bezpłatny dostęp do elektronicznych materiałów szkoleniowych,
  • certyfikat uczestnictwa w szkoleniu,
  • możliwość bezpłatnych 3-miesięcznych konsultacji po szkoleniu,
  • obiady, przerwy kawowe oraz słodki poczęstunek

Documents to download

Need help?

Szkolenia otwarte

Sylwia Kałuża

Sylwia Kałuża

Starszy specjalista ds. realizacji szkoleń

Dorota Dzioba

Dorota Dzioba

Specjalista ds. realizacji szkoleń

Szkolenia zamknięte

Małgorzata Jakubiak

Małgorzata Jakubiak

Kierownik Działu Szkoleń

Dział Szkoleń