Goals
Przedstawienie interpretacji wymagań Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej w przemyśle spożywczym. Zapoznanie uczestników z podstawami prawnymi zastosowania GMP i GHP, a także wymogami organów pełniących nadzór nad bezpieczeństwem żywności. Praktyczne przygotowanie do samodzielnego opracowywania dokumentacji GMP i GHP oraz przeprowadzania wewnętrznych i zewnętrznych audytów jakości. Zwiększenie kompetencji i pogłębienie wiedzy Uczestnika w zakresie przedmiotu szkolenia.
Dates and location
Estimated share of the practical part: 0%
Program
- Bezpieczeństwo żywności
- Terminologia GMP i GHP
- Powiązanie GMP/GHP z Systemem HACCP
- Przegląd prawa żywnościowego oraz głównych norm i standardów jakości żywności
- Obszary funkcjonowania GHP
Benefits for participants
Uczestnik uczy się:
- Rozpoznawać niezgodności Dobrych Praktyk Produkcyjnych i Higienicznych.
- Definiować działania niezbędne do utrzymania Programów Warunków Wstępnych: GMP, GHP.
- Planować i przeprowadzać audyty z zakresu GMP/GHP.
- Przygotowywać i prowadzić dokumentację jakości w firmie.
Oferee
Extra information
Szkolenie prowadzone zdalnie poprzez sesję wideokonferencji on-line z wykorzystaniem dedykowanych narzędzi.
Uczestnicy dostają link do otwarcia sesji. Materiały są dostępne w wersji elektronicznej.
Documents to download
Need help?
Szkolenia otwarte
Sylwia Kałuża
Starszy specjalista ds. realizacji szkoleń
Dorota Dzioba
Specjalista ds. realizacji szkoleń
Szkolenia zamknięte
Małgorzata Jakubiak
Kierownik Działu Szkoleń
Dział Szkoleń