GMP-S-ONL

Wymagania GMP i GHP dla branży spożywczej - szkolenie online

Normy, wymagania, audity

Cele szkolenia

Przedstawienie interpretacji wymagań Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej w przemyśle spożywczym. Zapoznanie uczestników z podstawami prawnymi zastosowania GMP i GHP, a także wymogami organów pełniących nadzór nad bezpieczeństwem żywności. Praktyczne przygotowanie do samodzielnego opracowywania dokumentacji GMP i GHP oraz przeprowadzania wewnętrznych i zewnętrznych audytów jakości. Zwiększenie kompetencji i pogłębienie wiedzy Uczestnika w zakresie przedmiotu szkolenia.

Symbol szkolenia

GMP-S-ONL

Terminy i miejsce

Szacunkowy udział częśći praktycznej: 0%

Program i ćwiczenia

  • Bezpieczeństwo żywności
  • Terminologia GMP i GHP
  • Powiązanie GMP/GHP z Systemem HACCP
  • Przegląd prawa żywnościowego oraz głównych norm i standardów jakości żywności
  • Obszary funkcjonowania GHP

Korzyści dla uczestnika

Uczestnik uczy się:

 

  • Rozpoznawać niezgodności Dobrych Praktyk Produkcyjnych i Higienicznych.
  • Definiować działania niezbędne do utrzymania Programów Warunków Wstępnych: GMP, GHP.
  • Planować i przeprowadzać audyty z zakresu GMP/GHP.
  • Przygotowywać i prowadzić dokumentację jakości w firmie.

Adresaci

  • Specjaliści ds. jakości, inżynierowie jakości.
  • Audytorzy wewnętrzni SZJ, ZSZJ.
  • Kierownictwo produkcji średniego szczebla (kierownicy zmian, kierownicy zakładu, kierownicy produkcji). 
  • Właściciele firm gastronomicznych
  • Dodatkowe informacje

    Szkolenie prowadzone zdalnie poprzez sesję wideokonferencji on-line z wykorzystaniem dedykowanych narzędzi.

    Uczestnicy dostają link do otwarcia sesji. Materiały są dostępne w wersji elektronicznej.

    Dokumenty do pobrania

    Potrzebujesz pomocy?

    Szkolenia otwarte

    Sylwia Kałuża

    Sylwia Kałuża

    Starszy specjalista ds. realizacji szkoleń

    Dorota Dzioba

    Dorota Dzioba

    Specjalista ds. realizacji szkoleń

    Szkolenia zamknięte

    Małgorzata Jakubiak

    Małgorzata Jakubiak

    Kierownik Działu Szkoleń

    Dział Szkoleń